"Приватбанк" погасив заборгованість з рефінансування - НБУ

З метою оздоровлення "Приватбанку" НБУ монетизував облігації внутрішньої державної позики, випущені Міністерством фінансів для капіталізації банку після його переходу у державну власність.

Ілюстрація:РБК-Украина

Національний банк України монетизував облігації внутрішньої державної позики, випущені Міністерством фінансів для капіталізації "Приватбанку" після його переходу у державну власність. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України, зазначають Патріоти України.

"В рамках оздоровлення "Приватбанку" Національний банк України монетизував облігації внутрішньої державної позики, випущені Міністерством фінансів для капіталізації банку після його переходу у державну власність. Для цього вчора, 28 грудня 2016 року, Національний банк купив ОВДП на суму 25,8 млрд грн", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, отримані від продажу облігацій внутрішньої державної позики кошти були, здебільшого, спрямовані на погашення заборгованості банку перед Національним банком за кредитами рефінансування.

"Вчора після монетизації ПАТ КБ "Приватбанк" вже погасив цю заборгованість перед регулятором", — наголошується у повідомленні банку.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...