Привіт Яценюку: антикорупційний прокурор поставив ультиматум владі

"Забудькуватість" Кабміну стосовно фінансування борців з корупцією має суто прагматичну мету, вважає ряд експертів.

Назар Холодницький. Фото: rian.com.ua.

Антикорупційна прокуратура буде незалежним органом, який дійсно буде боротися з корупцією, тільки в тому випадку, якщо фінансування її роботи буде прописано в держбюджеті окремим рядком. Про це в прямому ефірі "Подробиць тижня" в неділю, 13 грудня, сказав глава Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передають Патріоти України.

"Цей орган буде незалежним у здійсненні своїх повноважень тільки тоді, коли він буде фінансуватися окремим рядком у бюджеті. Тому що не можна боротися з корупцією, отримуючи 250 доларів зарплати. Ці виробництва, з якими зіткнеться Антикорупційне бюро, є найскладнішими", - сказав він.

"У середньому проурядовий прокурор Антикорупційної прокуратури, конкурс на якого ми запланували оголосити у вівторок і з середи почати приймати документи, повинен заробляти не менше 50 тисяч гривень на місяць. Це ставка плюс надбавки", - пояснив Холодницький.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...