У Києві сталося силове протистояння між НАБУ та САП - ЗМІ (відео)

Детективів бюро нібито намагалися затримати за установку "жучка" в кабінеті Назара Холодницького.

Ситник і Холодницький. Ілюстрація:Радіо Свобода

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради щодо запобігання корупції, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за установку прослуховуючого обладнання в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомляють Патріоти України.

"Ситник розвернув авто, оскільки дізнався, що його детективів затримала поліція за установку нового жучка в кабінеті Холодницького", - повідомив він. На засіданні комітету Ради планували заслухати звіт Ситника про роботу НАБУ.

В.о. голови комітету Юрій Савчук (фракція "Народний фронт") зачитав лист директора НАБУ, в якому Ситник повідомив, що не може прийти на засідання "у зв'язку з необхідністю перебувати на робочому місці для виконання невідкладних заходів". У НАБУ підтвердили, що Ситник не прийде на засідання, але подробиць не повідомили.

Оновлення 17:22. Цілий ряд ЗМІ повідомив, що інцидент призвів до силового протистояння, оскільки визволяти затриманих детективів приїхав спецназ НАБУ. "Затримували демчиновські, спецназ НАБУ приїхав відбивати", - пише "Інсайдер" з посиланням на свої джерела.

Він заявив, що мікроавтобус Ford з співробітниками Бюро виявили співробітники Служби безпеки України. Люди, що знаходилися всередині, закрилися, і під час затримання там розбили вікна.

У свою чергу спецназ НАБУ нібито пошкодив службовий автомобіль глави САП Назара Холодницького і побив його водія. Видання "Українська правда" опублікувало відео події. Судячи з нього, в конфлікті також брали участь не тільки НАБУ, САП і СБУ, а й представники поліції.

Оновлення 17:38. НАБУ в твіттері спростувало як затримання детективів, так і спробу встановити прослушку. "Поширена в ЗМІ інформація про нібито затримання детектива НАБУ не відповідає дійсності: жодного детектива НАБУ сьогодні не затримували", - повідомляє бюро.

"Спроб встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника САП з боку НАБУ не було", - заявили там.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...