Привіт скрепам: Україна готова допомогти США колонізувати Місяць

​Україна має власний проект науково-промислової бази на супутнику Землі, і готова долучитися до американської місії, щойно схваленої Трампом.

США офіційно дали старт космічній програмі з відправки людини на Місяць, зазначають Патріоти України. 11 грудня президент США Дональд Трамп підписав відповідну директиву щодо космічної політики країни, одним з основних напрямів якої тепер буде підготовка тривалих керованих польотів у космос.
"Директива, яку я підписую сьогодні, переорієнтує американську космічну програму на дослідження та відкриття людства. Це важливий крок для повернення американських астронавтів на Місяць – вперше від 1972 року", – заявив американський лідер.
КОСМІЧНІ ПЕРЕГОНИ

Під час так званих Місячних перегонів, які стартували у 1960-х роках, на супутнику Землі шість разів висаджувалися люди. США, СРСР (потім Росія) та Китай реалізовували проекти дослідження Місяця, відправляючи на його поверхню апарати, які потім поверталися назад. Проте висадити астронавтів на супутнику Землі вдалося лише американським експедиціям.

Загалом лише 12 людей досягли поверхні Місяця, і всі вони були американці. Першим став Ніл Армстронг, якого до Місяця доправив корабель "Аполон-11" у липні 1969 року, а останніми були астронавти місії "Аполон-17" у грудні 1972 року.
NASA
Останніми роками цікавість до супутника Землі починає зростати. Так, Японія заявила про плани відправити свій космічний апарат 2018 року, а Європейське космічне агентство готується до пілотованої місії, яка має відбутися після 2030 року.
Крім того, розробками ракет та місяцеходів займаються і приватні компанії. Ізраїльська команда вчених SpaceIL, яка бере участь у змаганні Google Lunar X Prize, 2017 року отримала сертифікат на запуск місяцеходу, розробка якого вже завершується. Компанія готова перейти до етапу тестування апарата, щоправда, скаржиться на проблеми з фінансуванням. Якщо вченим вдасться досягти своєї мети, Ізраїль може стати першою країною, яка здійснила приватний космічний переліт.
До речі, свій місяцехід ізраїльська команда планує доправити на Місяць за допомогою ракети-носія Falcon 9 виробництва однієї з найбільш потужних ракетобудівних компаній SpaceX, яка належить американському інженеру і винахіднику Ілону Маску.
МІСЯЦЬ ЯК ПЛАЦДАРМ ДЛЯ КОЛОНІЗАЦІЇ МАРСУ
Маск своєю чергою виношує більш далекосяжні плани з колонізації Марса. До речі, саме Марс був у фокусі національної космічної програми США останніми роками. І започаткування місячної програми зараз розглядається як трамплін до червоної планети.
"Цього разу ми не лише встановимо наш прапор і залишимо наші сліди - ми створимо основу для ймовірної місії на Марс і, можливо, коли-небудь до інших світів", - сказав Трамп, коментуючи космічну директиву.
Підписанню документа передувала спільна робота Білого Дому з фахівцями NASA. У липні 2017 року Трамп відродив Національну космічну раду, очолену віце-президентом Майком Пенсом, який до того виявляв великий інтерес до роботи космічної галузі США.

Ось як подію висвітили в огляді ТСН

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...