Путін воює на останні "труси"? Москва вирішила продати частку державних активів

Російська влада таким чином має намір залучити для наповнення бюджету додатково 12 мільярдів євро доходів.

Ілюстрація:newsdaily.org.ua

Російська влада потребує додаткових джерел для наповнення бюджету у зв'язку з різким падінням цін на нафту і скороченням доходів від продажу енергоресурсів. Для цього в Кремлі вирішили почати процес приватизації державних компаній. Таку думку висловив політичний оглядач Андре Баллен, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Москва вирішила продати частку державних активів у компаніях РЖД, "Алрос", "Совкомфлот", крім того на продаж будуть виставлені акції нафтових підприємств "Роснефть" і "Башнефть", банку "ВТБ" і авіаперевізника "Аерофлот".

Російська влада таким чином має намір залучити додатково 12 мільярдів євро доходів.

При цьому контрольний пакет акцій все одно буде і далі належати державі. Також Кремль вирішив не продавати активи іноземним компаніям, дозволивши брати участь у тендерах тільки вітчизняним бізнесменам.

"Звичайно, поки неясно, чи зможуть стратегічні інвестори брати участь у приватизації за допомогою створення фірм в Росії. Та навряд чи хоч одна іноземна компанія піде на такий ризик, з урахуванням діючих санкцій і того факту, що, купивши російські активи, вона все одно буде міноритарним акціонером з незначним впливом", - зазначає експерт.

Баллен вважає, що таким чином в Російській Федерації може повторитися ситуація 90-х років, коли наближені до влади люди скуповували держпідприємства за копійки.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...