Роздерибанили парочку мільярдів: ГПУ оголосила підозру бізнес-партнеру Курченка

Внаслідок протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд гривень.

Генпрокуратура України. Фото:24tv.ua

Генпрокуратура склала повідомлення про підозру екс-заступнику директора ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" у заволодінні належним державі зрідженим газом на суму 2,2 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні ГПУ, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

У ГПУ повідомили, що ними здійснюються заходи з повного викриття усіх епізодів злочинної діяльності екс-високопосадовців режиму Віктора Януковича та пов'язаних із ними осіб, зокрема, Сергія Курченка та членів його злочинного угруповання.

"ГПУ складено повідомлення про підозру одному з учасників злочинної організації, який обіймаючи посаду заступника директора ДК "Газ України", будучи членом Аукціонного комітету з продажу нафти за попередньою змовою з Курченком протягом 2010 року - початку 2014 року забезпечив монополізацію підконтрольними Курченку підприємствами ринку зрідженого газу та незаконно заволоділи належним державі зрідженим газом на загальну суму 2,2 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що внаслідок цих протиправних дій державі завдано шкоду на загальну суму понад 2 млрд гривень.

Як вдалося з'ясувати, імовірно йдеться про Оксану Масс, яка була бізнес-партнером Курченка. "Підозрюваний оголошений у розшук, на даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - тримання під вартою", - повідомили у прес-службі.

Як повідомлялося 23 березня ГПУ склала підозру олігарху Сергієві Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2010 року - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом.

Раніше ГПУ повідомила про висунення Курченку підозри у справі про злочини у банківській сфері.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...