Розмріялись: У Путіна спрогнозували, коли нафта подорожчає до $100

Міністерство енергетики РФ для цього розробила так званий стрес-сценарій.

Ілюстрація: utmagazine.ru

Міненерго Росії передбачило стрес-сценарій в енергостратегії Росії до 2035 р, відповідно до якої до цього року ціна нафти може досягти $100 за барель. Про це пишуть Ведомости з посиланням на презентацію глави відомства Олександра Новака, копією якої володіє російське видання, зазначають Патріоти України.

Цей варіант передбачає, що будуть сповільнюватися темпи зростання економіки Китаю та інших країн Азії, зростати поставки нафти дешевих близькосхідних проектів, сланцевої нафти і газу зі США, а також знижуватися витрати за рахунок девальвації валют нафтовидобувних країн і відповідне зростання видобутку вуглеводнів. У Росії компанії зіткнуться з неможливістю залучити нові кредити для обслуговування взятих раніше.

Стрес-сценарій розглядає варіант, при якому ціна на нафту буде перебувати на рівні $31-33 / барель в 2016-2017 рр., А до 2020 р. подорожчає до $42 / барель. Ціни на газ також виростуть до 2020 р. до $175 за 1000 куб. м і до 2025 р. будуть знаходитися практично на цьому рівні.

Після 2020 рік стане очевидною "гостра криза недофінансування розвитку світової нафтової і газової галузей", в результаті чого почнеться зростання спочатку цін на нафту, а після 2025 року - і на природний газ. Але барель може перевищити позначку в $100 не раніше 2035 року.

Нагадаємо, у четвер, 18 лютого, Brent торгується на рівні близько $35/барель.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...