Реальний розмір мінімальної зарплати буде набагато меншим, ніж 3200 гривень, - Розенко

В зв'язку з податковими нормами громадяни недоотримають 700 гривень, так як вони відраховуються в пенсійний фонд.

Мінімальна зарплата насправді буде 2500 гривень, каже Розенко. Фото: problem-net.com

Хоча в уряді України повідомили про значне підвищення розміру мінімальної заробітної плати, в дійсності українці на руки анонсованих 3200 гривень не отримають. Про це в прямому ефірі «Громадсьому» заявив Павло Розенко, який обіймає посаду першого віце-прем'єр-міністра України, повідомляють Патріоти України.

За словами чиновника, в зв'язку з податковими нормами громадяни недоотримають 700 гривень, так як вони відраховуються в пенсійний фонд. А це означає, що реальна мінімальна заробітна плата становитиме 2500 тисячі гривень.

Розповів Розенко і про існуючі проблеми в сфері бюджету. Зокрема, медичні працівники та педагоги отримують суму, яка менше 2500 гривень.

Як відомо, в кінці минулого місяця глава уряду Володимир Гройсман повідомив, що вже з 1 січня наступного року в Україні жоден громадянин не буде отримувати зарплату менше, ніж 3200 гривень. Прем'єр підкреслив, що спочатку в проекті головного фінансового документа на наступний рік передбачалося підвищення розміру мінімальної зарплати до 1600 гривень. Але Кабмін зміг знайти джерела, завдяки чому вона буде збільшена відразу вдвічі.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...