Робота в них така у всіх брати, інколи відповідати: Прокуратура підозрює митників у змові із компаніями скандального втікача Курченка

Митниця всі роки української незалежності залишається «чорною дірою», котра обслуговує хозяїв з «печерських пагорбів». Влада міняється, а «сірі схеми» і навіть «чорні» залишаються. Однак роль «крайніх ніхто не відміняв»

У Сергія Курченка все в порядку, відповідатимуть "шістки" та "стрілочники"

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем співробітників енергетичної митниці ДФС України. Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на джерело у СБУ, зазначають Патріоти України.

Зокрема, митники підозрюються у змові з групою компаній, для яких штучно занижували ставки акцизного збору у 2015-2016 роках.

В матеріалах справи фігурують ПП "НП-Трейдинг" і ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг", для них енергомитниця фактично проводила підміну кодів УКТ ЗЕД на імпортовану продукцію.

СБУ також розслідує фінансування тероризму компаніями "НП-Трейдинг" і "Нафтопродукт Трейдинг".

За інформацією СБУ, ці компанії асоційовані з групою компаній "СЄПЕК" Сергія Курченка.

Нагадаємо, 18 січня, в Апеляційному суді Києва не задовольнили скаргу адвокатів олігарха-втікача Сергія Курченка про пом'якшення його запобіжного заходу.

3 січня, слідчий суддя Печерського районного суду задовольнив повторне клопотання ГПУ про обрання власнику "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (CЄПЕК) Сергію Курченку запобіжного заходу — тримання під вартою.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд гривень.

23 березня 2016 року Генпрокуратура склала повідомлення про підозру Курченку за махінації зі скрапленим газом, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...