Росія - країна-банкрут, грошей залишилося на два-три місяці, - депутат Держдуми від "Справедливої Росії"

Російський депутат вважає, що РФ слід відмовитися від експорту нафти за кордон і провести рішучі економічні реформи.

Економічна криза в РФ. Ілюстрація:dt.ua

Депутат Держдуми від "Справедливої Росії" Олег Пахолков вважає, що уряд повинен провести ряд "революційних реформ", щоб вивести економіку Росії зі стану кризи. Як пояснив Новой газете депутат Держдуми, Росія повинна відмовитися від експорту нафти за кордон, тому що скачки цін на паливо диктують російській економіці умови подальшого існування, передають Патріоти України.

"У нас виходить так, що єдиним доходом для російського бюджету є наша бідна і нещасна нафта, - відзначає Олег Пахолков. - У нас тепер кожна бабуся знає, скільки в доларах коштує барель нафти. Рік тому в країні почалася криза, але наш уряд не запропонував жодних реформ з порятунку або розвитку економіки. Тільки й роблять, що чекають, поки нафтові ціни знову піднімуться. Доки ми будемо чекати чогось від нафти?"

Депутат підкреслив, що в нинішніх важких економічних умовах населення країни бідніє, бізнес розоряється, а банки ведуть "зрадницьку" діяльність по відношенню до громадян. На думку Пахолкова, за 3 роки падаючої економіки Росія може "втратити" ціле покоління росіян.

"У Мінекономрозвитку заявляли, що коштів у бюджеті майже не залишилося. Фактично наша країна - банкрут, грошей залишилося на 2-3 місяці, а що робити далі?

Включити наш друкарський верстат, спровокувати гіперінфляцію, вивести людей на вулицю, відправити уряд у відставку і тільки тоді починати щось міняти? 140 млн осіб перебуває під гнітом неправильних законів і невмілого управління, нам необхідно, щоб по-справжньому революційні реформи прийшли до нас в країну. Для цього нам потрібно остаточно впасти на дно, щоб потім почати підніматися", - вважає депутат.

Раніше Олег Пахолков запропонував уряду протягом п'яти років повністю заборонити продаж нафти за кордон. Депутат направив відповідне звернення міністру економічного розвитку Олексію Улюкаєву, в якому запропонував розробити стратегію розвитку внутрішньої економіки Росії шляхом відмови від нафтозалежності.

Парламентарій підкреслив, що різко реалізувати подібні заходи не можна, оскільки у Росії є зобов'язання перед партнерами. У зв'язку з цим, на думку Пахолкова, Росія повинна поетапно (на 20% в рік) зменшувати експорт нафти, щоб через 5 років повністю зупинити поставки російського палива за кордон.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...