Росія вимагає від Білорусі 100-відсоткової передоплати за газ, - віце-прем'єр РФ Дворкович

Аванс Білорусі за газ Росія повернула.

Росія вимагає від Білорусі повної оплати за газ. Фото: belvpo.com.

Росія очікує від Білорусі повної оплати за газ, авансового платежу недостатньо. Про це заявив віце-прем'єр-міністр РФ Аркадій Дворкович, повідомляють Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Ми не авансовий платіж чекаємо. Нам не потрібен був авансовий платіж", - сказав він.

За його словами, Росія повернула Білорусі аванс.

Раніше прес-секретар прем'єр-міністра Білорусі Владислав Сичевич говорив, що Білорусь перерахувала Росії авансовий платіж за природний газ і розраховує на відновлення поставок нафти в республіку в обсягах, визначених чинними міжурядовими угодами.

У жовтні повідомлялося, що Білорусь і Росія досягли компромісу в нафтогазовій сфері. Сторони домовилися про міжбюджетну компенсацію при поставках газу Білорусі, що дозволить на 1 липня 2019 року забезпечити рівні умови щодо ціни на газ для виробників енергії, а станом на 1 січня 2025 року - для інших споживачів нафти і газу.


"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...