Російський Сбербанк втрачає свій вплив в Україні

У другому кварталі 2016 року лідерами за обсягом банківських активів залишилися ПриватБанк і державні Ощадбанк і Укрексімбанк.

Сбербанк Росії залишив п'ятірку лідерів. Фото: www.vesti.ru.

Згідно з квартальною звітністю НБУ, перша п'ятірка найбільших банків України змінилася: з неї вибув Сбербанк (перемістився з четвертого на сьоме місце), державний Укргазбанк піднявся з сьомого місця на п'яте. Новину передають Патріоти України.

У другому кварталі 2016 року лідерами за обсягом банківських активів залишилися ПриватБанк і державні Ощадбанк і Укрексімбанк. Їхні частки на банківському ринку склали 21,4%, 14,7% і 12,1% відповідно.

Також, з п'ятої на четверту позицію піднявся Райффайзен Банк Аваль. Повідомляється, що на першу п'ятірку найбільших банків України на кінець другого кварталу поточного року довелося 56,5% всіх активів банківської системи країни.

До другої п'ятірки, крім Ощадбанку, увійшов Укрсоцбанк (6-е місце) і УкрСиббанк (восьме). Альфа-Банк, випередивши ПУМБ (зараз на 10-му місці) піднявся на дев'яте.

ТОП-10 банків-лідерів виглядає так:

ПАТ КБ «Приватбанк»;

АТ «Ощадбанк»;

АТ «Укрексімбанк»;

АТ «Райффайзен Банк Аваль»;

АБ «Укргазбанк»;

ПАТ «Укрсоцбанк»;

ПАТ «Ощадбанк»;

АТ «УкрСиббанк»;

ПАТ «Альфа-Банк»;

ПАT «ПУМБ».

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...