"Сегодня доллары скрываешь, а завтра Путина предашь!": У Кремлі наказали почати "антидоларову пропаганду" серед населення

Згідно з аналітичними висновками, обмеження долара в РФ призведуть до зростання його курсу як мінімум на 30%.
Росіянам розкажуть, що Путін - важливіше, ніж долари. Ілюстрація: соцмережі.

У Кремлі наказали почати «антидоларову пропаганду» серед населення - необхідно підготувати росіян до вилучення американських доларів з обороту. Для цього будуть використовуватися ЗМІ і соцмережі. Та й чиновники готові почати пропаганду «дедоларизації», зазначають Патріоти України.

При цьому, згідно з аналітичними висновками, обмеження долара в РФ призведуть до зростання його курсу як мінімум на 30%. Дедоларизацію російської економіки потрібно починати «в головах» у населення, заявив глава ВТБ Андрій Костін. Ситуація, в якій люди, які отримують і витрачають свою зарплату в рублях, перераховують все в долари, «не зовсім нормальна», сказав він в інтерв'ю телеканалу «Росія-24" в четвер.

«Ми багато вже зробили для фінансової безпеки своєї країни», тепер настав час «витіснити долари з тих областей, які вони займають не по праву», - закликав глава ВТБ.
«Подальшим кроком були б розрахунки з багатьма нашими контрагентами в рублях і національних валютах. Я думаю, що це процес тривалий і складний: це не мода, про яку ми зараз поговоримо, і всі почнуть носити рублі, такого не станеться. Це не платформу поміняти на шпильки. Це інша річ, довгострокова, важка робота», - підкреслив Костін.
Фізособи в вересні забрали з ВТБ ще близько 80 млрд рублів, випливає зі звітності банку, опублікованій в четвер. Загальний обсяг коштів населення в банку за місяць скоротився на 2,19%, до 3,56 трлн рублів. При цьому кошти підприємств і організацій на рахунках збільшилися на 2,5%, до 4,8 трлн рублів. У прес-службі ВТБ ТАСС зазначили, що скорочення депозитів фізосіб на 77 млрд рублів складає менше 1% від загального портфеля коштів.
«Однак ми спостерігаємо тенденцію з боку роздрібних клієнтів по заміщенню доларових депозитів на євро. Також клієнти стали перекладатися з доларів в інвестиційні продукти ВТБ. У вересні їх загальний портфель виріс з 581,2 мільярда рублів до 630,9 мільярда рублів», - додали в банку. Чистий прибуток ВТБ за місяць зріс на 31,5% і за 9 місяців цього року склав 132 млрд рублів. Активи зросли на 2,7%, до 13,3 трлн рублів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...