Шикарний автопарк: Антикорупційна організація дослідила, на чому їздять українські судді (інфографіка)

​Українські судді надають перевагу авто, вартість яких на вторинному ринку перевищує $30 тис., $50 тис. І навіть $80 тис - Transparency International​.

Ілюстрація:poltava.today

Антикорупційна організація Transparency International Україна і сайт про судові суперечки Перша інстанція, в рамках проекту "Судді під прицілом" і за підтримки посольства США в Україні проаналізували торішні декларації суддів п'яти українських судів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Бізнес.

Вони підрахували кількість і орієнтовну вартість суддівських автомобілів відповідно до ринкових цін. Були досліджені автопарки наступних судів:

- Київського апеляційного адміністративного суду,

- Господарського суду Харківської області,

- Дніпропетровського окружного адміністративного суду,

- Печерського райсуду Києва,

- Малиновського райсуду Одеси.

Найбагатшим з цієї п'ятірки виявився Київський апеляційний адміністративний суд.

Так, вартість автопарку, що належить членам цього суду і їх сім'ям, досягає $1,4 млн. Служителі Феміди надають перевагу машинам представницького класу: Porsche Cayenne, Jaguar ХF, Audi Q7, Toyota Land Cruiser Prado, Lexus. Середня ж вартість автомобілів на вторинному ринку - $18 тис.

Також машини представницького класу популярні і в Господарському суді Харківської області. В цілому автопарк даного суду (суддів і членів їх сімей) коштує $1,3 млн, а середня вартість машини - $21 тис.

На 44 члена Господарського суду Харківської області, а також їхніх родичів припадають 60 автомобілів. Деякі з них за вартістю перевищують $70тис. і $80 тис.

Відзначається, що не набагато відстає від своїх колег Дніпропетровський окружний адміністративний суд з автопарком на суму $560 тис. У сім'ях 80% членів цього суду автомобілі, ринкова вартість яких перевищує $20 тис., в тому числі: Volkswagen Touareg, Audi Q7, Toyota Prado.

За даними AUTO-Consulting, в Україні на 5 громадян припадає тільки 1 автомобіль. А ось серед суддів статистика автовласників зовсім інша - в середньому на одного суддю припадає більше одного авто.

Сім'ї деяких українських суддів мають по 3-5 авто. При цьому, за даними Адміністрації президента, середня заробітна плата українського судді становить 16 тис. грн на місяць - це трохи більше $600 і такі зарплатні дані підтверджуються деклараціями суддів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...