Скоро кінець: Китайські банки кинулися виводити гроші з Росії

За грудень минулого року активи "Бенк оф Чайна" скоротилися на 31% з 55,9 млрд до 38,6 млрд рублів, за листопад-грудень — на 45,3%.

Відтік капіталів триває. Фото: glavportal.com.

За даними Центробанку Росії, в грудні 2015 року "дочки" провідних кредитних організацій Китаю почали виводити активи з Росії. Найбільший відтік спостерігався у "Бенк оф Чайна", що спеціалізується на експортно-імпортних відносинах між РФ і Китаєм (на 100% належить одному з найбільших банків Китаю Bank of China; контролюється урядом Китаю), передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

За грудень активи "Бенк оф Чайна" скоротилися на 31% з 55,9 млрд до 38,6 млрд рублів, за листопад-грудень — на 45,3%. У результаті банк перемістився з 89-го на 124-е місце в рейтингу банків, що працюють у Росії.

"Ми не реагуємо на конфлікт Росії з Туреччиною, — заявив представник "Бенк оф Чайна". — Зниження активів банку в грудні 2015 року пов'язано з тим, що російські юридичні особи забирали кошти з рахунків, відкритих у банку. Це їхнє право, ми виконували їхні розпорядження". В інших банках не відповіли на запит.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...