Скоро вибори? В БПП вже говорять про підвищення мінімальної пенсії до 3200 гривень (відео)

Для цього необхідно буде передбачити в бюджеті на 2017 рік додаткові 60 млрд гривень.

Ілюстрація:ipress.ua

Народний депутат від фракції БПП Олександр Домбровський заявив, що збирається ініціювати підвищення пенсійних виплат до 3200 гривень. Для цього необхідно буде передбачити в бюджеті на 2017 рік додаткові 60 млрд гривень. Про це нардеп заявив в кулуарах парламенту, а також в ефірі місцевого вінницького телеканалу "ВІТА", передають Патріоти України.

Домбровський вважає, що після підвищення мінімальної зарплати, у країні залишиться велика група пенсіонерів, про яких ніхто не думає. Даний дисбаланс у суспільстві може викликати соціальну напругу, що є вкрай небезпечним з огляду на військові загрози.

"Та і хіба наші батьки не заслужили на гідну старість? Наш обов’язок –зробити все можливе, щоб забезпечити їм європейський рівень життя", – заявив депутат.

Тому, дану ініціативу він планує озвучити перед прем’єр-міністром та буде добиватися прийняття відповідних законопроектів у парламенті. За його розрахунками, в бюджеті-2017 необхідно закласти додаткові 60 млрд гривень.

"Це велика сума, однак, як показав приклад з підвищенням мінімальної зарплати, Кабінет Міністрів в разі необхідності вміє відшукувати резерви", – підсумував нардеп.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...