Скрепи в шоці: Спекулянти зробили ставку на нафту по $15 за барель

Нині нафта марки WTI торгується близько $36 за барель.

Ціна на нафту продовжує падіння. Фото: fakty.ictv.uaДеякі інвестори очікують подальшого падіння цін на нафту. Вони купують опціони пут, виплати за якими настануть, тільки якщо нафта впаде в ціні до $15 за барель наступного року, повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Агентство зазначає, що ведмежі настрої на ринку спостерігаються на тлі заяви Організації країн — експортерів нафти (ОПЕК), яка не стала погоджувати квоти на видобуток нафти, а також на тлі очікувань повернення Ірану на нафтовий ринок і збільшення обсягів видобутку нафти у таких країнах, як Росія.

"Ми бачимо, що надлишок [запасів нафти] збережеться і наступного року", наводить агентство слова голови відділу досліджень сировини з Goldman Sachs Group Inc Джеффрі Каррі. Він додав, що існує ризик падіння ціни на нафту до $20 за барель.

Агентство наводить дані New York Mercantile Exchange і U. S. Depository Trust & Clearing Corp., згідно з яким негативні прогнози спонукають інвесторів купувати опціони пут (вони дають право його власнику продати базовий актив за обумовленою договором ціною (страйк) протягом обумовленого терміну. — РБК) зі страйком в $30, $25, $20 і навіть $15 за барель. Нині нафта марки WTI торгується близько $36 за барель.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...