Скрепи в шоці: Україна підвищує тариф на транспортування російського газу більш, ніж на 50% (відео)

Щодо виставленого сьогодні "Газпромом" рахунку на оплату невибраного газу Володимир Демчишин вважає, що "Газпром" педантично пред'являє "Нафтогазу" такі рахунки, щоб збільшити свою юридичну базу для суду.

Володимир Демчишин. Фото:www.rbc.ua

Тариф на транспортування газу українською ГТС буде встановлено на рівні близько 4,5 дол. за 100 км. Про це під час брифінгу, який транслював телеканал 112 Україна, повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин, інформують Патріоти України.

"Тариф на транспортування газотранспортною системою буде встановлено у відповідності з новими розрахунками регулятора, це близько 4,5 дол. за 100 км. Це значно більше, ніж до цього, більш ніж на 50%. Такі спроби робили вже минулого року, ідея не нова, це так званий тариф вхід-вихід", - сказав Демчишин.

Щодо виставленого сьогодні "Газпромом" рахунку на оплату невибраного газу міністр зауважив, що "Газпром" педантично пред'являє "Нафтогазу" такі рахунки, щоб збільшити свою юридичну базу для суду.

Враховуючи, що у нас є судовий процес у Стокгольмі, вони відпрацьовують юридичну базу, напрацьовують аргументи на свою користь. Це питання для суду, там нічого нового не з'явилося", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, "Газпром" направив "Нафтогазу" рахунок на 2,5 млрд дол. на оплату невибраного газу.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...