Сльози скреп: Російські авіакомпанії поскаржилися на мільярдні збитки

За весь 2015 рік операційні збитки 112 авіакомпаній від перевезень пасажирів склали 8,5 млрд рублів.

У російських авіакомпаній значні збитки. Фото: tourprom.ru.

Російські авіакомпанії продовжують перебувати в стані глибокої кризи. Зокрема, тільки за перші три місяці 2016 року їхня операційні збитки склали 24 млрд руб. в порівнянні з 16 млрд руб. в аналогічний період 2015 року. Про це заявив президент Асоціації експлуатантів повітряного транспорту (АЕПТ) Володимир Тасун, повідомляє "Коммерсант". Новину передають Патріоти України.

"Показники виглядають гнітюче і демонструють негативні тенденції, які яскраво проявилися в 2015 році", - зазначив він. Тоді збитки на внутрішніх лініях склали 25,6 млрд руб. (19 млрд руб. в першому кварталі 2015 року), а прибуток на міжнародних склав лише 1,5 млрд рублів.

За весь 2015 рік операційні збитки 112 авіакомпаній від перевезень пасажирів склали 8,5 млрд рублів. Основний збиток також був на внутрішніх лініях - 44,9 млрд руб. проти 35,9 млрд руб. в 2014 році (зростання на 25%), прибуток на зарубіжних маршрутах їх не зміг компенсувати.

За рік пасажиропотік в Російській Федерації, за даними Росавіації, знизився на 1,2%, до 92 млн осіб. У АЕПТ підкреслили, що оперативні дані за перше півріччя (спад перевезень на 8,4%, або на 3,5 млн пасажирів) говорять про те, що "криза тільки набирає обертів". У червні пасажиропотік впав на 14,4%, до 1,3 млн пасажирів.

Паралельно у авіакомпаній продовжують рости витрати: в першому кварталі вони збільшилися на 15%, до 225 млрд рублів. Тасун підкреслив, що поліпшення фінансового стану компаній за рахунок підвищення тарифів розглядати не варто, оскільки при нинішній економічній ситуації це лише погіршить ситуацію.

"Очевидно, що за рахунок збільшення тарифів або відкриття чартерних напрямків, наприклад в Туреччину, повернути попит не вийде. З існуючою купівельною спроможністю навіть мінімальне підвищення цін лише погіршить становище, необхідні більш оперативна реакція профільної влади і продовження підтримки галузі", - зазначив він. Однак в російському Міністерстві економічного розвитку переконані, що перевізники повинні самостійно подбати про поліпшення свого добробуту.

На боці Москви: Угорщина погрожує зірвати санкції ЄС проти російського газу

вівторок, 14 травень 2024, 15:24

Зусилля Єворосоюзу щодо впровадження санкцій проти експорту скрапленого газу (СПГ) з Росії вже наштовхуються на протидію Угорщини. Про це Politico на умовах анонімності повідомили представники країн ЄС, які були присутні під час дискусій про санкції. З...

Сума здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою у 20 тис. грн

вівторок, 14 травень 2024, 14:56

В Україні із зарплатою в 20 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 5 637,6 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми даними ПФУ,...