Справа ЮКОСу може видатися Кремлю "квіточками": Призначена дата Гаазького за кримськими активами України

У свою чергу Росія заявила, що вона не визнає юрисдикцію складу суду, незважаючи на те, що обидва склади були затверджені 7 жовтня 2015 р.

Гаазький суд. Фото: соцмережі.

У середу, 11 травня, Міжнародний арбітражний суд в Гаазі проведе перше слухання за позовами ПАТ "Укрнафта" і ТОВ "Стабіл" до Росії про компенсацію збитку від захоплення активів у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляється в прес-релізі Гаазького арбітражного суду, передають Патріоти України.

Згідно з документом, 3 червня 2015 р. розпочаті два арбітражних розгляди проти Росії на підставі "Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій" між урядами України і Росії від 27 листопада 1998 року. Перший позов поданий ПАТ "Укрнафта", другий - ТОВ "Стабіл" і десятьма іншими особами, що входять в суспільство. У відповідних позовах було заявлено про те, що починаючи з квітня 2014 року російська сторона вжила заходів, які перешкоджали інвестиціям "Укрнафти" і "Стабіл" в автозаправні станції, розташовані в Криму, і, в кінцевому рахунку, призвели до експропріації цих інвестицій.

У свою чергу Росія заявила, що вона не визнає юрисдикцію складу суду, незважаючи на те, що обидва склади були затверджені 7 жовтня 2015 року, а 3 грудня 2015 року ними було проведено перше слухання по обох справах. Позивачі і Росія були запрошені до участі в слуханнях.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...