Справа не в ціні нафти: Експерт пояснив, чому падіння цін на "чорне золото" не вплине на вартість бензину в Україні

Серед причин - нестабільна гривня, високі податки та постанова НБУ.

Ілюстрація: ЖЖЧергове зниження ціни бареля нафти не приведе до здешевлення нафтопродуктів в Україні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, передають Патріоти України.

«Чому дорогий бензин - це питання до уряду. Адже в Україні головні чинники - аж ніяк не котирування на світових біржах, а нестабільна гривня, високі податки та постанова НБУ, яким Нацбанк вивів нафтопродукти з критичного імпорту. До речі, акциз номінований у євро», - пояснив він.

Землянський також розкритикував заяву прем'єр-міністра України, в якій Арсеній Яценюк вимагав розібратися з високими цінами на бензин. «Яценюк кричить, стукає кулаком на всіх так, як це робив Микола Азаров. То у нас ринок чи адміністративно-командна система?

Якщо ринок, тоді потрібно економіку піднімати, збільшувати доходи громадян. Держава також може знизити податки, стабілізувати валюту. Знову ж, є такий орган, як Антимонопольний комітет. Ринку потрібні нормальні та прозорі правила гри», - вважає експерт.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...