США обігнали за запасами нафти Росію і Саудівську Аравію

Сумарні запаси нафти, що видобувається в США, перевищили показники двох країн, узятих разом.

У США виявлено більше нафти, ніж в Саудівській Аравії і Росії разом взятих. Фото: ЖЖ.

Згідно з доповіддю компанії Рістад Energy, половина цих резервів припадає на сланцеву нафту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

США зараз випереджають за обсягами видобування нафти Саудівську Аравію і Росію, причому половина цього обсягу припадає на сланцеву нафту.

Така оцінка була складена на основі нових даних консалтингової компанії Рістад Energy, яка з'ясувала, що тільки в одному Техасі налічується 60 мільярдів барелів сланцевої нафти.

За оцінками Рістад, приблизний загальний обсяг запасів нафти в США (264 мільярдів баррелів) тепер перевищує показники провідних країн-експортерів нафти - Саудівської Аравії (212 мільярдів баррелів) і Росії (256 мільярдів баррелів).

Компанія, що базується в Осло, оцінює глобальні резерви нафти в 2 092 мільярдів баррелів, що при нинішніх темпах видобутку прирівнюється до 30 мільярдів барелів сирої нафти на рік.

«Ці дані підтверджують, що кількість добувної нафти на планеті обмежена, - йдеться в заяві Рістад. - Стає очевидно, що однією нафтою не під силу задовольнити зростаючий попит на індивідуальний транспорт».

Великий стрибок обсягу резервів в США в значній мірі обумовлений такими технологічними досягненнями, як методи гідравлічного розриву і горизонтального буріння, які дозволяють видобувати сланцеву нафту і газ.

З початку 2000-х років сланцева нафта з таких родовищ, як Баккенівська формація в Північній Дакоті і басейну Перміан в Техасі, сприяла зміні давньої тенденції до скорочення обсягів виробництва нафти в США.

«Це обнадійливі дані, - зазначив в інтерв'ю газеті Los Angeles Times Саїд Ірані, президент Іранського Engineering, однією з провідних нафтових компаній Каліфорнії, - Це показує, що навіть при настільки масштабній і диверсифікованій економіці нашої країни нафта все одно буде грати в ній значну роль».

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...