Стали менше красти: "Укрзалізниця" отримала 1,5 мільярда гривень чистого прибутку

Характерно, що в минулі роки монополіст переважно показував мінусовий результат, а його керманичі славилися як найзаможніші галузеві чиновники України. При цьому масової модернізації з часів Кирпи пасажири не помічали.
Поїзд "Укрзалізниці". Фото: 112.ua.

У першому півріччі 2016 року ПАТ "Укрзалізниця" отримано майже 1,5 млрд грн чистого прибутку (з урахуванням приватних акціонерних товариств). Про це йдеться у повідомленні прес-служби "УЗ", передають Патріоти України.

Як зазначається, "Укрзалізниця" своєчасно відповідно до чинного законодавства сплачує поточні податки та обов’язкові платежі до бюджету і державних цільових фондів. За 6 місяців поточного року сплачено 6,9 млрд грн, у тому числі до державного бюджету - 2,5 млрд грн, державні цільові фонди та місцевий бюджет - 4,4 млрд грн.

За 6 місяців 2016 року залізничним транспортом України перевезено 162,6 млн тонн вантажів, що на 1 % менше, ніж за відповідний період минулого року. Послугами залізничного перевізника скористалося 216,4 млн пасажирів, що на 1,1 % більше відповідного періоду 2015 року.

Від діяльності ПАТ "Укрзалізниця" за 6 місяців поточного року за консолідованою звітністю (з урахуванням показників приватних акціонерних товариств, управління корпоративними правами яких здійснює ПАТ "УЗ") отримано доходів близько 37,6 млрд грн, що більше плану на 1,5 млрд грн (4,1 %). При цьому доходи від перевезень становлять 28,8 млрд грн, у тому числі:

- від вантажних перевезень доходи становили - 25,6 млрд грн, що майже на 2 млрд грн менше через падіння обсягів вантажообігу на 6,4 %, зокрема зменшення транзиту на 34 %;

- від пасажирських перевезень доходи становили - 3,1 млрд грн, що на 285,8 млн грн більше за рахунок зростання обсягів перевезень на 6,3 %.

Загалом витрати ПАТ "Укрзалізниця" становлять 36,1 млрд грн, в тому числі витрати від перевезень – 27 млрд грн. За 6 місяців 2016 року по перевезеннях отримано прибутковий фінансовий результат -1,8 млрд грн, хоча від перевезення пасажирів отримано 4,1 млрд грн збитків.

Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:48

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це ро...

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...