Сумнівні рекорди: "Бориспіль" назвав найнепунктуальніші чартерні авіакомпанії

У топ-5 найбільш непунктуальних чартерних авіакомпаній минулого тижня, за даними Рябікина, увійшли: авіакомпанія Bravo, Атласджет, SkyUp, YanAir та Anda Air.

Літак не полетить, бо зламався. Фото: LIGA.net.

За даними аеропорту Бориспіль, за неділю 25 червня - 3 липня п'ять чартерних авіакомпаній спрацювали з регулярністю нижче 50%. Про це йдеться в колонці гендиректора аеропорту Бориспіль Павла Рябікіна, передають Патріоти України.

За його словами, зараз в аеропорту Бориспіль 90% чартерних пасажирів перевозяться трьома авіакомпаніями, однак, негативну статистику нам "робить" решта 10%. У топ-5 найбільш непунктуальних чартерних авіакомпаній минулого тижня, за даними Рябікина, увійшли: авіакомпанія Bravo з регулярністю перельотів 44%, Атласджет з регулярністю 33%, SkyUp - 25%, YanAir - 7%, Anda Air - 0%. При цьому, найвищий показник серед чартерних перевізників минулого тижня показала Роза Вітрів - 92%.
"З регулярністю 52% здійснювала перевезення авіакомпанія АзурЕйр, - зазначає Павло Рябікін. - При цьому, авіакомпанія АзурЕйр - єдиний чартерний перевізник, представники якого постійно знаходяться в аеропорту і під час затримок рейсів надають пасажирам весь необхідний обсяг послуг та інформаційного супроводу. Наприклад, з початку літньої навігації авіакомпанією АзурЕйр затримано на тривалий термін в квітні 4 вильоти, в травні 10 вильотів, в червні 31, що склало 10,5%, 27,8% і отже 37,8% затриманих рейсів від загальної кількості. При цьому пасажирська служба аеропорту не зафіксувала жодного випадку порушення порядку обслуговування пасажирів".

За даними Борисполя, основною причиною затримок є технічні моменти, пов'язані з несправністю повітряних суден, а основною причиною конфліктних ситуацій в аеропорту - невиконання деякими чартерними авіакомпаніями Правил повітряних перевезень, тобто роботи з пасажирами затриманих рейсів.

"Я не стану в даному контексті називати будь-які комерційні найменування - останнім часом їх назви в топі авіаційних антирейтингів серед всіх вітчизняних ЗМІ та користувачів соціальних мереж", - додав Рябікін.
Джерело: LIGA.net

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...