Суперечка "Нафтогазу" та "Газпрому": Швейцарський суд відновив арешт акцій "Північного потоку-2"

Активи лишатимуться під арештом, поки розглядатиметься апеляція української компанії.

Ілюстрація:informator.news

Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій "Північного Потоку-1" і "Північного Потоку-2", що належать ПАТ "Газпром". Так, активи лишатимуться під арештом, поки розглядатиметься апеляція НАК "Нафтогаз України" на рішення щодо зняття арешту з цих акцій, яке раніше ухвалив місцевий орган зі стягнення боргів, зазначають Патріоти України.

Акції були звільнені з-під арешту на підставі того, що вони перебувають поза межами кантону Цуг та відповідно поза юрисдикцією органу зі стягнення боргів, а тому мають бути виключені з переліку арештованих активів.

Зазначається, що якби виконання рішень органу зі стягнення боргів не було призупинене Вищим судом, Газпром знову міг би розпоряджатися своїми акціями, навіть якщо б ті перебували в юрисдикції органу зі стягнення боргів кантону Цуг.

Однак тепер згадані активи не можуть виводитися з-під юрисдикції відповідного органу зі стягнення боргів до остаточного рішення щодо апеляції "Нафтогазу".

Про це повідомляє офіційний сайт компанії. У такий спосіб "Нафтогаз" намагається стягнути з росіян гроші, які вони заборгували згідно із рішенням Стокгольмського арбітражу за порушення умов контракту.

Два мільярди доларів з понад 4,5 вдалося забрати автоматично, їх врахували як плату за газ. А от решту доводиться вибивати в судах через арешт російських активів.

Джерело: ТСН.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...