Світовий банк дав прогноз по економічному зростанню України

Для того, щоб прискорити темпи економічного зростання і досягти стійкого відновлення, слід впроваджувати реформи.

Сату Кахконен. Фото: Дзеркало тижня.

За прогнозами експертів, економіку України в 2017 році очікує невелике зростання ВВП. Воно складе 2%. Про це в інтерв’ю ZN.UA повідомила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передають Патріоти України.

– Враховуючи нинішні темпи і несприятливу кон’юнктуру на зовнішніх ринках, блокаду на Донбасі та інші чинники, на 2017 рік ми прогнозуємо також незначне зростання в 2%, – підмітила Кахконен.

Вона вважає, що для того, щоб прискорити темпи економічного зростання і досягти стійкого відновлення, слід впроваджувати реформи. Крім цього, Кахконен зазначила, що на початку тижня Світовий банк оприлюднив оновлений економічний аналіз.

Він підтвердив зростання української економіки на 2,3% в 2016 році. Проте, даний показник залишається скромним, якщо врахувати, що зростання було забезпечене рекордним урожаєм, який зумовив зростання економіки в четвертому кварталі року на 4,8%.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...