"Таємниці українських надр": Мати в.о. голови Держгеонадр Бояркіна придбала квартиру за 5 млн грн

Микола Бояркін був членом комісії у конкурсі щодо Юзівського родовища, який скінчився перемогою компанії Ярослава Кінаха "Юзгаз"

Микола Бояркін. Фото: operkor.wordpress.com

Мати в.о. голови Держслужби геології та надр України Миколи Бояркіна придбала квартиру площею майже 110 кв.м. та два паркомісця у елітному комплексі "Кристалл-Парк" на проспекті Перемоги у Києві. Як виявилося, житло було придбане на початку 2016 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на програму "Схеми: корупція в деталях" у "Фейсбуці".

"Мама в.о. голови Держгеонадр Миколи Бояркіна Ніла на початку року придбала квартиру на майже 110 квадратних метрів та два паркомісця у престижному ЖК «Кристал Парк» на проспекті Перемоги в Києві.

За даними ріелторських сайтів, квартира такого метражу коштує близько 5 мільйонів гривень.
Звідки ж гроші, запитали ми у неї.

«Я позичила гроші на 10 років, у мене це все офіційно», – пояснила мати очільника Держгеонадр Ніла Бояркіна в телефонному коментарі журналістам програми Схеми: корупція в деталях - RFERL", - йдеться у повідомленні. Також журналісти пов'язали цей інцидент з "особливостями" проведення аукціонів в Держгеонадрах.

Два місяці тому про Бояркіна писав сайт "112 Україна": "В начале апреля Николай Бояркин в программе "Схемы" (совместный проект Радио Свобода и телеканала "UA:Первый") фигурировал как глава одной из самых коррупционогенных сфер госуправления. Тогда журналистам удалось выяснить, что в Госгеонедрах нет не только официального председателя, но и заместителей. В то же время Бояркин имеет целых 16 внештатных советников, среди которых его родственники. Такой статус дает им возможность влиять на политику Госгеонедр, но при этом, например, избегать проверки доходов и не раскрывать детали биографий, утверждает СМИ".

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...