"Там, де корупція, чомусь з'являються народні депутати, які готові взяти підозрюваних на поруки", - Холодницький (відео)

Назар Холодницький розповів про класичні корупційні схеми та справу Фірташа

Холодницький. Фото: www.ednist.info

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справах про корупцію чомусь з'являються нардепи, які готові взяти підозрюваних на поруки. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

Назар, крім того, прокоментував справу про розтрату державних коштів з ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК). "Класична схема, коли держава приваблює іноземного інвестора, потім виявилося що це підприємство було зареєстровано на Кіпрі, і кінцевий бенефіціар, скажімо так, один з відомих олігархів... Все побачите... І ті гроші, замість того, щоб піти на модернізацію...просто були через фірми прогнані і знову опинилися на Кіпрі", - заявив він.

На питання, чи йдеться про бізнесмена Дмитра Фірташа, він заявив: "Можливо". "Теж особливість українського парламентаризму, вже двоє нардепів погодилися взяти його на поруки. Здається Фурсін і ще один, я не пам'ятаю... як це було у справі ОПЗ. Ціла фракція була готова взяти на поруки. І там, де корупція, там розкрадання державних грошей, там чомусь з'являються народні депутати, які готові взяти на поруки. Це теж особливість нашої політики", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) не виключили, що серед фігурантів справи про розтрату державних коштів з ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) може з'явитися бізнесмен Дмитро Фірташ. Потім стало відомо, що директор ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК Володимир Сивак виводив кошти з підприємства на рахунки третіх осіб на Кіпрі і САП, відомі їхні імена. НАБУ затримало директора Запорізького титано-магнієвого комбінату за підозрою в розтраті 492 млн грн.

Слідство встановило, що протягом 2014-2015 рр. на модернізацію виробництва ТОВ "ЗТМК" згідно з договором про заснування, компанія-співвласник TOLEXIS TRADING LIMITED виділила 880 млн грн. Однак директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, здійснив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб. зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію кошти спрямовані ПАТ "Холдингова компанія "Енергомережі", ВАТ "Запоріжжяобленерго", ПАТ "Комерційний банк "Надра" та ТОВ "Синтез Ресурс" в рахунок погашення заборгованості ДП "ЗТМК" перед зазначеними суб'єктами, тоді як ці платежі повинна була здійснити компанія TOLEXIS TRADING LIMITED з умовами, передбаченими договором підстави ТОВ "ЗТМК". У разі визнання судом провини затриманого директора йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...