Тарифна афера Вовка: Як "хлопчик Порошенка" прагне з олігархами "роздягти" українців на мільярди гривень

Купити за копійки обленерго і виставити споживачам мільярдні рахунки на їх докапіталізацію, як борг перед "благодійниками", - це брудна оборудка українських скоробагатьків, яка була б неможливою без допомоги найвищих посадових осіб держави.
RAB-тарифи - змова проти пересічних громадян. Ілюстрація: Економічна правда.

Наші електромережі зношені на 60-80%. Попри те, що кожен споживач щомісяця платить за оновлення інфраструктури обленерго. Це закладено у тарифі, передають Патріоти України із посиланням на fakty.ictv.ua.

Але з 1 квітня регулятор планує змінити тарифоутворення – запроваджує так званий РАБ-тариф. Його філософія – стимулювати обленерго вкладати гроші в інфраструктуру.

І тут найцікавіше – вартість старих трансформаторів, колись приватизованих за копійки, несподівано злетіла – подекуди в десятки разів. Приміром, за Донецькобленерго свого часу державі заплатили 575 млн гривень. Нині компанію переоцінили одразу у 8 млрд гривень. Візьмуть ці гроші знову із кишень споживачів.

Шоковані новою постановою металургійні компанії. У собівартості їхньої продукції – електроенергія займає величезну частку. Тож чергового стрибка тарифу можуть не пережити. А металургія приносить державі найбільше валютної виручки – бо є однією із головних статей нашого експорту.

Та найгірше, що відчує здорожчання кожен українець. Бо ціни підскочать абсолютно на все. Обурення щодо рабських тарифів вже не раз висловлював прем’єр. Проти них виступив і спікер. Але ані Парламент, ані Кабмін – не мають повноважень скасувати постанову. Це під силу лише незалежному регулятору – НКРЕ, який і ухвалив нову систему.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...