Тільки без паніки: ПриватБанк заморозив кошти юридичних осіб

Є припущення, що таким чином держава намагається не допустити відтік коштів власників банкрота і пов'язаних з ними осіб. Адже ліквідності наразі вже вистачає.

ПриватБанк заморозив гроші юридичних осіб. Фото: УНІАН.

Націоналізований "ПриватБанк" тимчасово заморозив кошти юридичних осіб, які надйшли на рахунки до 19 грудня. Ті кошти, які надійшли після 19 грудня, використовувати можна. Про це йдеться в повідомленні "ПриватБанку" в онлайн-системі "Приват24 для бізнесу", повідомляють Патріоти України.

"Інформуємо Вас про те, що усі операції, включаючи ті, що були раніше припинені за рахунками та картками корпоративних клієнтів, починаючи з 09:00 20.12.2016 р. обслуговуються в наступному режимі:

– проведення видаткових операцій з рахунків та карт допускається в межах сум, що перевищують залишок на цих рахунках станом на ранок 19.12.2016 р.;

– усі кредитні ліміти на рахунках, овердрафти, ліміти гарантованих платежів та бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості (за її наявності);

– усі прибуткові операції (надходження коштів) обслуговуються без обмежень.

Наприклад, залишок на рахунку станом на ранок 19.12.2016 р. становив 100.000 грн. Ця сума стає "незнижуваним залишком". Припустимо, з цього моменту на рахунок надходили вхідні платежі (від контрагентів, відшкодування по еквайрингу, виручка тощо) на загальну суму 50.000 грн. та залишок тепер становить 150.000 грн. Відповідно, тільки ці 50.000 грн. можна використовувати для проведення платежів або витрачати за допомогою картки", – ідеться в повідомленні.

У державному "ПриватБанку" наголошують, що "такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим.

Усі рішення щодо його подальшої зміни будуть прийматися паном Шлапаком О.В. як тільки він приступить до виконання обов'язків голови правління банку", що може статися вже завтра, 21 грудня.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що вчора Національний банк України виділив "ПриватБанку" 15 млрд гривень для підтримки ліквідності.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...