
Спочатку планується випуск делікатесу в обмеженій кількості. Представник Мінлісгоспу Сергій Шестаков пояснив, що зараз боброве хутро не в моді і тому вирішили використати по-іншому. “Під час одного з візитів нашої делегації в Литву нас почастували шашликом. Ми думали він з баранини, виявилося, бобер. При правильному приготуванні і зі спеціями він дуже смачний", – сказав чиновник.
У Білорусі було проведено дослідження, яке показало, що м'ясо бобра містить багато білка, селен і вітамін С, а за кількістю фосфору воно перевершує яловичину, свинину і наближається до кролику. Заліза в ньому майже вдвічі більше, ніж в інших видах м'яса.
Вартість кілограма бобрового м'яса буде дорівнювати ціні за кілограм кролика. У 2016-2017 роках запланована заготівля 1750 особин тварин. Шестаков також зазначив, що в рік в Білорусі мисливці добувають близько 10 тисяч бобрів, але полювати на них можна тільки з 1 вересня по 31 березня.
Національний банк України попереджає про суттєве здорожчання автомобільного пального від початку 2026 року через заплановане підвищення акцизного податку. До кінця 2025 року ціни на АЗС залишатимуться стабільними, однак від 1 січня 2026 року ринок очік...
Українські багатодітні жінки мають право на особливі соціальні гарантії на пенсії. Йдеться про додаткову виплату, яка визначається прожитковим мінімумом для непрацездатних осіб, і буде збільшена у 2026 році, згідно з новими показниками Державного бюдже...