"Это не только ценный мех": З бобрів у Білорусі масово будуть робити тушонку

Вартість кілограма корисного бобрового м'яса буде дорівнювати ціні за кілограм кролика.

Бобри. Фото: "Слово"

У Білорусі запускають виробництво ковбаси і тушонки з бобра. Ідея з'явилася у Міністерстві лісового господарства у зв'язку з тим, що в країні є велика кількість бобрів і їх м'ясо дуже корисно. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на rusjev.net.

Спочатку планується випуск делікатесу в обмеженій кількості. Представник Мінлісгоспу Сергій Шестаков пояснив, що зараз боброве хутро не в моді і тому вирішили використати по-іншому. “Під час одного з візитів нашої делегації в Литву нас почастували шашликом. Ми думали він з баранини, виявилося, бобер. При правильному приготуванні і зі спеціями він дуже смачний", – сказав чиновник.

У Білорусі було проведено дослідження, яке показало, що м'ясо бобра містить багато білка, селен і вітамін С, а за кількістю фосфору воно перевершує яловичину, свинину і наближається до кролику. Заліза в ньому майже вдвічі більше, ніж в інших видах м'яса.

Вартість кілограма бобрового м'яса буде дорівнювати ціні за кілограм кролика. У 2016-2017 роках запланована заготівля 1750 особин тварин. Шестаков також зазначив, що в рік в Білорусі мисливці добувають близько 10 тисяч бобрів, але полювати на них можна тільки з 1 вересня по 31 березня.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...