Треба гроші: Путін доручив відновити поставки вугілля в Україну

​Таке рішення нібито пов'язано з відновленням постачань електроенергії в анексований Крим з боку України​.


Володимир Путін. Фото:focus.ua

Президент РФ Володимир Путін доручив відновити постачання вугілля на Україні. Він пов'язав це рішення з відновленням постачань електроенергії в анексований ним же Крим з боку України. Про це пише РБК, інформують Патріоти України.

"Вони хоч і одну, але все-таки одну гілку включили. Відновити потрібно поставки вугілля", - сказав Путін. Президент країни-агресора заявив також, що на момент повного запуску енергомоста до Криму з Краснодарського краю у РФ не повинно бути діючих контрактів з Україною на постачання електроенергії.

Нагадаємо, 6 грудня після двотижневої енергоблокади Криму активісти блокади, дозволили запуск однієї енерголінії Каховка-Титан, яка також забезпечує кілька районів Херсонської області.

Запуск був дозволений, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова, виходячи з ряду питань, у тому числі гуманітарних. Чубаров уточнив, що постачається близько 200 МВт замість 850-ти, які поставлялися в Крим до 22 листопада.

Цей захід розрахована на два тижні, щоб українська влада за цей час могла провести роботу по забезпеченню районів Херсонщини електроенергією. Чубаров попросив парламент до кінця року прийняти закон, що забороняє поставки енергоресурсів до Криму.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...