Це правильні кроки: У ЄБРР підтримали рішення про націоналізацію "Приватбанку"

​Президент ЄБРР зазначив, що націоналізація системних банків допомогла багатьом розвиненим країнам захистити свою економіку під час світової фінансової кризи – і це абсолютно правильне рішення для України.

Сума Чакрабарті. Фото:http://poshtivka.org/

Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті заявляє про підтримку рішення уряду України щодо націоналізації найбільшого в країні банку - "Приватбанку". Про це пише Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

"Кроки, зроблені сьогодні урядом і Національним банком у співпраці з акціонерами, – це найреалістичніший спосіб забезпечити майбутнє банку і, зрештою, зміцнити усю банківську систему", – цитує його слова прес-служба ЄБРР.

Чакрабарті зазначив, що націоналізація системних банків допомогла багатьом розвиненим країнам захистити свою економіку під час світової фінансової кризи – і це абсолютно правильне рішення для України.

"Я б також хотів наголосити, що у випадку "Приватбанку" радниками уряду в управлінні банком виступатиме респектабельна західна компанія. ЄБРР, безумовно, також готовий запропонувати співпрацю в знаходженні оптимального рішення для "Приватбанку". Ми вже запропонували уряду скористатися нашим досвідом", – заявив президент ЄБРР.

Як відомо, 18 грудня Кабінет міністрів вирішив націоналізувати "Приватбанк". Національний банк України визнав цей банк неплатоспроможним.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...