​Цікава арифметика: На субсидії громадянам витрачають утричі менше, ніж на покриття дефіциту "Нафтогазу" – депутат

Дефіцит "Нафтогазу" у 2014-му перевищив 100 мрд грн, а кошти на субсидії цьогоріч – 35 млрд

Ольга Бєлькова

В ефірі "5 каналу" нардеп від БПП, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова висловилася на підтримку єдиної ціни на газ, зазначають Патріоти України. За її словами, це єдиний правильний шлях. Водночас депутат висловила застереження, щоб це не стало єдиною реформою, яка забезпечує певний баланс на ринку.

"Тим, хто хвилюється, що субсидій багато, я нагадаю, що у 2014 році ми проголосували за покриття дефіциту "Нафтогазу" 100 і більше мільярдів гривень. Сьогодні при всіх розрахунках субсидія становить 35 мільярдів і не більше. Я розумію, що є недолугість у цій системі субсидій, я також закликаю уряд, щоб частина грошей була спрямована на те, щоб дати людям фактично можливість зекономити, це стосується лічильників", – заявила Бєлькова.

При цьому вона зазначила: "Ми на комітеті заслухали ситуацію, що коли були маніпуляції з нормами споживання, деякі люди, яким вже були встановлені лічильники – вони їх руйнували, тому що їм невигідно було так платити. Але ця система сьогодні буде змінена, і ми найдемо компроміс між усіма фракціями для того, щоб дійсно всі квартири і всі оселі були облаштовані лічильниками".

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...