Ціну на нафту підняти не виходить: ОПЕК не домовилася про скорочення видобутку

Переговори продовжаться в листопаді, йдеться в заяві ОПЕК. Учасники зустрічі не розраховують на зростання нафтових цін в кінці 2016 року і в 2017 році.

В ОПЕК не домовилися про скорочення видобутку нафти. Фото: ТАСС.

Перша зустріч представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) з делегаціями інших нафтовидобувних країн, які обговорювали можливе скорочення видобутку, закінчилася без конкретних домовленостей. Переговори продовжаться в листопаді, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У зустрічі взяли участь також делегації Азербайджану, Бразилії, Казахстану, Оману і Росії. Учасники зустрічі припускають, що в 2017 році році в світовій економіці може відбутися поліпшення, проте «негативний вплив довготривалого зниження цін на нафту, що призвело до значного скорочення галузевих капіталовкладень, швидше за все, буде мати безпрецедентне продовження третій рік поспіль», підкреслюється в документі.

Щоб знайти вихід з кризи, не розраховуючи на зростання цін в кінці 2016 року і в 2017 році, було вирішено регулярно проводити подібні консультації. Однак «з боку країн, що не входять в ОПЕК, до цього часу не було згоди на заморожування» обсягів видобутку нафти, заявив віце-міністр енергетики Казахстану Магзум Мірзагалієв.

Крім того, можливості держав у регулюванні галузі обмежені. Наприклад, «Бразилія не в тому положенні, щоб обмежувати виробництво підприємств», вказав представник міністерства енергетики цієї країни.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...