Ціни на нафту різко обвалилися через заяву Саудівської Аравії

Світові ціни на "чорне золото" 23 лютого під вечір впали у середньому на 4% на тлі заяв міністра нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі щодо неможливості зниження нафтовидобутку.

Ціна на нафту здешевшала на 4%

Посадовець заявив, що країна не планує знижувати обсяги видобутку нафти. Міністр додав, що деякі держави не виконують свої обіцянки, навіть якщо декларують наміри скоротити видобуток сировини, повідомляють Патріоти України з посиланням на західні ЗМІ.

Крім того, нафтовидобувникам із високою собівартістю доведеться несолодко. Їм потрібно буде "знижувати вартість, позичати гроші або ліквідуватися", щоб пристосуватися до поточної ситуації.

При цьому аль-Наїмі сказав, що не знає, коли період низьких сировинних цін закінчиться.

Після заяв аль-Наїмі квітневі ф'ючерси на Brent подешевшали на 4% до $ 33,2 за барель, а котирування WTI впали майже на 4,5% до $ 31,7 за барель. При цьому в середині дня барель Brent торгувався вище $ 35, а WTI - близько $ 33,5.

Додатковий тиск на нафтові ціни зробило заяву міністра нафти Ірану Біджан Зангане. Він назвав пропозиції Росії і Саудівської Аравії про замороження видобутку "безглуздими".

Раніше Мінфін РФ заявив, що не виключає витрату резервів, якщо ціни на нафту збережуться на рівні $30 за барель. Російський уряд має намір звернутися за коштами Резервного фонду країни, якщо ціни на нафту збережуться на рівні $30 за барель.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...