Турки інвестуюють у прифронтовий форпост України: У Маріуполі відкриють вісім нових заводів

Запрошувати на роботу планують фахівців, що залишилися без роботи після закриття "Азовмашу" та інших підприємств.

Ілюстрація:www.memory.gov.uaДо наступного року в Маріуполі відкриють вісім заводів з виробництва ліфтів, світлодіодних лампочок, автозапчастин, пластикових комплектуючих. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на UBR.

Старт новим інвестицій та створенню більш 1,5 тис. робочих місць дав міський голова Вадим Бойченко, підписавши угоду про співпрацю з представником групи підприємств Туреччини і керівником ПП "Райтел" Ісмаїлом Хаджіоглу.

У скарбницю міста підприємства із загальним фондом заробітної плати в 24 млн грн. будуть щорічно перераховувати в якості податків понад 2,5 млн грн.

Маріуполь турецьким інвестором був обраний не випадково.

"Я живу в Маріуполі 17 років, з яких 16 наша фірма займається бізнесом в Україні. У мене є завод в Житомирській області, і я міг би розширити бізнес там, але мені хотілося займатися виробництвом саме тут", - розповів Ісмаїл Хаджіоглу.

Запрошувати на роботу планують фахівців, що залишилися без роботи після закриття "Азовмашу" та інших підприємств.

"Постачати продукцію ми збираємося в країни Європи через Україну. Для місцевого населення продаж буде здійснюватися за мінімальними цінами. Зокрема, ми замінимо ліфти в міських багатоповерхівках", - уточнює інвестор.

За його словами, в будівництво підприємств буде вкладено до 50 млн доларів. Також він запевнив, що заводи будуть з безвідходним виробництвом, і дим буде йти тільки від котелень, а отже - екологічної шкоди вони місту не принесуть.

У свою чергу, міський голова Маріуполя зазначив, що дозволу на відкриття заводів Ісмаїл Хаджіоглу добивався протягом 15 років.

"Уявіть, 15 років намагався відкрити бізнес в Маріуполі, але такої можливості не було. У нас же рішення всіх питань зайняло близько півроку, і мені здавалося, що це дуже довго. Підписанням цієї угоди ми хочемо показати, що важливо розвивати місто, щоб воно було інвестиційно привабливим, щоб молодь була впевнена в майбутньому і пов'язувала своє життя з Маріуполем", - сказав Вадим Бойченко.

Запуск заводів на повну потужність буде можливий після вирішення всіх питань по документації. Де саме побудують нові підприємства, поки що не оголошують.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...