"У 2006 "Нафтогаз" підписав контракт з RosUkrEnergo, віддавши прибутковий газовий бізнес. Росія захотіла "так легко" ще щось забрати": Коболєв про причини російської агресії в Україні

Єдино доступною стратегією перемоги України у війні з РФ є введення режиму нульової толерантності до корупції, наголосив голова "Нафтогазу"..

Андрій Коболєв. Фото:https://zn.ua/

Кремль зробив Україну об'єктом своєї військової агресії через те, що вона була найлегшою і найпривабливішою з гідних цілей. Про це пише у своїй статті для ZN.UA глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передають Патріоти України.

"Ви ніколи не запитували себе: чому Путін вибрав саме нас як об'єкт воєнної агресії? Я поділяю точку зору, що Путіну для втримання влади в РФ потрібні зони перманентного конфлікту для правильної ТБ-картинки всередині. Але чому з усіх можливих варіантів хрестових походів за "исконно русскими землями" він вибрав саме Крим і Донбас? У чому причина? Чому не Прибалтику, наприклад?" - задався питанням автор.

На думку Коболєва, Україна уявлялася Москві "найлегшою з достойних цілей". "Такою ж, як і в січні 2006 року, коли українська державна компанія "Нафтогаз" підписала багатомільярдний контракт зі швейцарською приватною компанією RosUkrEnergo, передавши їй у монопольний контроль найприбутковіші сегменти українського газового бізнесу.

І все це за одну ніч переговорів у Москві. Гадаю, ця подія змусила задуматися російську сторону над очевидним запитанням: "А може, вони ще щось готові так само легко віддати?" - зазначає глава "Нафтогазу".

Коболєв підкреслює, що єдино доступною стратегією перемоги України у війні з РФ є реальне введення в країні режиму нульової толерантності до корупції.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...