У Демчишина знайшли засіб прорвати енергетичну блокаду Криму: наші АЕС розвантажили, щоб відновити імпорт електрики з РФ, - експерт

Лобісти поновлення електропостачання до Криму вигадали обхідний маневр, щоб змусити державу піти на поступки агресору. Самого Демчишина вже звинувачували у відстоюванні інтересів російського олігарха Григоришина, зацікавленого у енергозабезпеченні Криму.

Південно-Українська АЕС. Фото: www.0512.com.ua.

В Україні розпорядилися розвантажити блоки атомних електростанцій (АЕС) та не запускати чотири блоки теплових електростанцій (ТЕС), а імпорт електроенергії з Росії став «найвищим пріоритетом» одразу після того, як Крим був відрізаний від континентальної енергосистеми України. Про це розповів заступник директора з модернізації НАЕК «Енергоатом» Сергій Тараканов, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

"Після «енерговідрізання» Криму енергосистема мала можливість для перерозподілу навантаження, яке виникло після виходу з ладу ліній електропередачі в напрямку півострова. Потрібно було перерозподілити від 600 до 1000 МВт. Це абсолютно типові, відпрацьовані роками дії», - пояснив Тараканов.

Однак замість цього, за його словами, диспетчери «Укренерго» отримали наказ розвантажити блоки АЕС, не запускати 4 блоки ТЕС та включити імпорт електроенергії з РФ. Більше того, імпорт російської електроенергії став «найвищим пріоритетом», про що свідчить розмова диспетчерів з Придніпровською ТЕС, розповів експерт.

Тараканов заявив, що українська влада була готова навіть відключити від тепла частину Дніпропетровська, однак «імпорт енергії з РФ не чіпати». Разом з тим він додав, що у той час як Україна оплачує імпорт російської електроенергії, державні енергетичні підприємства, зокрема «Енергоринок», все більше занурюються у борги.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...