У Мін'юсті повідомили про "приємні цифри" штрафів, стягнутих з "Газпрому"

Павло Петренко заявив, що вже зараз заарештовано певне майно "Газпрому", яке знаходиться на території України.

Павло Петренко. Фото:qha.com.ua

З ВАТ "Газпром" стягнута перша сума по штрафах, накладених Антимонопольним комітетом. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, який пообіцяв найближчим часом надати цю інформацію в конкретних цифрах, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

За словами Петренка, ці цифри будуть "приємними". "Ми розробили механізм стягнення коштів та іншого майна з даної компанії, в тому числі через механізми правової допомоги і співпраці з іншими країнами", - розповів глава відомства.

Він повідомив, що "вже зараз заарештовано певне майно "Газпрому", яке знаходиться на території України - про це повідомив і сам "Газпром".

"Мова йде про акції компанії, де вони є акціонерами. Ці компанії діючі, мають грошові потоки і виплачують дивіденди", - повідомив Петренко.

"На цьому ми не будемо зупинятися. Звичайно, активів на 172 млрд грн на території України, які належали "Газпрому", очевидно немає, і ми будемо рухатися в інші країни, де є відповідні активи і грошові кошти і ставити питання про виконання українських рішень і в майбутньому - міжнародних рішень про стягнення з "Газпрому" заборгованості", - підкреслив міністр юстиції.

Петренко зазначив, що Київ буде домагатися арешту майна "Газпрому" в інших країнах для стягнення штрафу АМКУ.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...