У Москві передумали: Електроенергії з Росії підприємства "ЛНР" не отримають, шахти на межі катастрофи

Найрентабельнішим шахтам ОРЛО загрожує затоплення та втрата обладнання.

Ілюстрація:flashcrimea.com

Зараз звичайні споживачі в "ЛНР" електроенергію отримують стабільно. Але підприємства поки стоять без електроенергії. Про це пише російська Газета.ru, передають Патріоти України.

Видання відзначає, що більшість заводів в "ЛНР" не працювали і до відключення Україною електрики, а Алчевський металургійний комбінат був під'єднаний до мережі на Росії і раніше.

"Найбільш проблемним моментом є вугільні шахти. Джерела в "ЛНР" стверджують, що видобуток не йде, підприємства знеструмлені" - пише видання.

На думку співрозмовника видання, забезпечити промисловість енергією з Росії найближчим часом неможливо. Вся електрика йде населенню, щоб не допустити соціального вибуху. Перспективи відновлення роботи шахт поки не зрозумілі.

Росія, в свою чергу, займається підтриманням самопроголошених "республік" Донбасу і змушена платити за збільшенням рахунків, сподіваючись, що запрацювавши хоча б на 50% їх економіка знизить витрати на "гуманітарну допомогу".

"Поки найтривожнішим питанням, яке мало помічають в Москві і Києві, залишається водовідлив з шахтних виробок. Є інформація, що на частині шахт через відключення електроенергії він вже зупинений. Це може спричинити неконтрольований процес загибелі кращих шахт Донбасу з важкими екологічними наслідками" - підкреслює видання.

Раніше повідомлялося, що електропостачання "ЛНР" буде коштувати Росії близько 3 мільярдів рублів на рік. Збільшення ціни в тарифах рівномірно розподілять по російських промислових споживачах.

Як відомо, у ніч на 25 квітня "Укренерго" повністю припинила електропостачання непідконтрольної Україні території Луганської області.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...