У "Нафтогазі" назвали прийнятну ціну для закупівлі російського газу у 2017 році

Протягом перших чотирьох місяців вона складе від 200 до 210 доларів.

"Нафтогаз". Фото: "Фейсбук"

Комерційний керівник компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко в соцмережі Facebook написав, що в Києві розраховують: на перший квартал 2017 року розрахункова вартість природного газу згідно з контрактом купи/продай з російським газовим монополістом «Газпром» буде становити в межах 200-210 доларів за одну тисячу кубометрів. Про це повідомляють Патріоти України.

При цьому він спростував заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що «Газпром» встановив ціну до 200 доларів за тисячу кубометрів. Протягом перших чотирьох місяців вона складе від 200 до 210 доларів, підкреслив Вітренко.

Він акцентував увагу на постійній мінливості ціни газу, що поставляється країнами ЄС. Так, з серпня по вересень вартість реверсного газу була нижче за ціною, ніж блакитне паливо з «Газпрому». Але так як осінь в Європі була незвичайно холодну, ЄС підняв ціну на газ вище газпромівської, хоча різницю все одно не можна назвати істотною. Юрій Вітренко також повідомив, що зараз на ринках Європи відзначається зниження вартості газу, в зв'язку з чим газ зі Словаччини коштував менше, ніж поставляється «Газпромом» в першому кварталі наступного року. При цьому наголошується, що покупка Нафтогазом газу у Газпрому є неможливою до тих пір, поки не відбудеться підписання договору за участю України, Росії та ЄС.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...