У Путіна величезний інтерес у "Сбербанку", він - його інвестор і акціонер, - політолог

Україні потрібно обмежувати діяльність російських компаній на своєму ринку, в тому числі і "Сбербанку Росії", який пов'язаний з Путіним і почав обслуговувати мешканців окупованих територій з паспортами ОРДЛО.

Сбербанк Росії. Ілюстрація:http://antikor.com.ua/

Компанії РФ в Україні в даний час, як правило, оформляються через офшори. Про це заявив в коментарі виданню Гордон політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають Патріоти України.

"Є велика проблема, точніше - юридична колізія з російськими банками, мобільними операторами та іншими брендами (починаючи від АЗС і закінчуючи лотереями) в Україні. Вони оформлені не як російські, а як голландські, кіпрські, белізькі і так далі. Тобто більшість з них оформлені на офшори. Саме тому важко довести, що це саме російські компанії", - зазначив Давидюк.

За його словами, президент РФ Володимир Путін є акціонером "Сбербанку Росії", який підозрюється у визнанні "паспортів" "ДНР" та "ЛНР".

"Не секрет, що у Путіна величезний інтерес в "Сбербанку", за інсайдерською інформацією, він - інвестор і акціонер цього банку. Це один з найбільших російських банків, причому не державний. Україні потрібно обмежувати діяльність російських компаній на своєму ринку, здійснювати на них тиск. Але в цьому тиску важливо вчасно зупинитися, щоб не викликати економічний хаос. А у нас багато політиків люблять загравати на цю тему. цього допускати не можна. Державні інтереси - так, бізнес окремих політиків - категорично ні", - підкреслив політолог.

Він акцентував увагу, що жителі окупованих територій Донбасу, які отримали так звані паспорти "ДНР" та "ЛНР", в майбутньому можуть виявитися особами без громадянства.

"Україна повинна використовувати всі інструменти гібридної війни, в тому числі тиск на російські компанії на своїй території, щоб боротися за суверенітет. Це сьогодні визнання паспортів "ЛДНР" на нас не впливає, але в момент реінтеграції Донбасу стане серйозною проблемою.

Володарі паспортів "ЛДНР" можуть виявитися людьми без громадянства. Буквально. Адже що таке "ЛНР" і "ДНР"? Абсолютний інформаційний фейк, який принесе багато проблем людям з точки зору документації і відносин з державою", - резюмував Давидюк.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...