У Путіна заблокували можливість поставок газу в Україну

Російська сторона до кінця року не затвердила розмір нового мита на газ.

Російський газ. Фото: gagauzpravda.md.

Росія з 1 січня 2016 року заблокувала можливість поставок газу в Україну. Про це "Апострофу" повідомило джерело в українському уряді, передають Патріоти України.

Російська сторона, за словами джерела, не виконала раніше досягнуті домовленості і не прийняла до кінця грудня 2015 рішення за твердженням нового розміру імпортного мита на газ. "Раніше ми досягли чітких домовленостей про те, що уряд Росії до кінця року затверджує новий розмір мита для поставок газу в Україну. Цього зроблено не було, і зараз у випадку якщо Україні в терміновому порядку знадобиться газ, ми не зможемо його закупити, оскільки "Газпром" не зможе виставити нам рахунок", - зазначив співрозмовник видання.

Разом з тим на сьогоднішній день, за його словами, поки необхідності в російському газі в України немає. Таким чином, практично поставки газу в Україну з Росії будуть заблоковані до прийняття рішення російським урядом по вказаному миту. Зараз воно становить 30%, проте щокварталу переглядається та затверджується урядом РФ.

За даними "Укртрансгазу", 31 грудня обсяг імпорту газу з ЄС в Україну склав майже 20 млн куб м, з підземних газових сховищ України було відібрано 117 млн куб м, залишки в ПСГ складають 14 млрд куб. м, транзит російського газу через Україну 31 грудня склав 203,4 куб. м.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...