У пику "Газпрому": "Нафтогаз" вибрав європейських постачальників

Переможцями за тендерами з постачання газу в Україну стали британська та французька компанії.

Ілюстрація:112.ua

НАК "Нафтогаз України" спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) успішно завершили перші три тендери на постачання газу в Україну з країн Європи з використанням кредитних коштів банку. Про це повідомляє прес-служба компанії, передають Патріоти України.

Переможцем за двома тендерами стала компанія Noble Clean Fuels Limited (Великобританія), третій тендер виграла ENGIE SA (Франція). Обидва переможці є поточними постачальниками газу для "Нафтогазу України".

За результатами тендерів середня вартість газу виявилася нижчою від ціни, передбаченої діючими умовами з ВАТ "Газпром". Різниця по відношенню до цін на німецьких газових ринках була лише трохи вище середньозваженого показника закупівель газу "Нафтогазом України" за звичайною процедурою і за власні кошти.

Переможці тендерів, які визначалися за критерієм найнижчої ціни, будуть постачати газ в Україну в грудні-січні. На оплату цих поставок буде використана частина коштів кредиту ЄБРР. Кредитні кошти ЄБРР у розмірі $ 300 млн призначені для закупівлі близько 1 млрд куб. м газу на західному кордоні України.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...