У Росії новий виток навколо банкрутства виробника "найстрашнішого танка у світі"

Воронезький завод "Тяжмехпресс" подав позов про банкрутство "Уралвагонзавода".

Танк "Армата" під час репетиції параду на Красній площі. Ілюстрація:RT

Воронезький завод із виробництва важких механічних пресів подав позов до Арбітражного суду Свердловської області про банкрутство науково-виробничої корпорації "Уралвагонзавод". Про це повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

У матеріалах суду йдеться про вимогу визнати "Уралвагонзавод" банкрутом. "Тяжмехпресс" висунув позовні вимоги на суму 12,256 млн рублів (понад $210 тис.).

"Тяжмехпресс" є єдиним у Росії підприємством із виробництва механічних пресів і автоматичних пресових ліній.

Російська корпорація "Уралвагонзавод" займається розробленням та виробництвом військової техніки: танків Т-72, Т-90, бойових машин розмінування, важких вогнеметних систем, самохідних гаубиць тощо. До корпорації входять науково-дослідні інститути, конструкторські бюро і виробничі підприємства.

Танк на основі універсальної бойової платформи "Армата", розробленої "Уралвагонзаводом", було вперше представлено на параді Перемоги у 2015 році.

27 грудня 2016 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про передання 100% акцій "Уралвагонзавода" державній корпорації "Ростех".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...