"Путін, памагі": В Україні збанкрутувала "дочка" російського банку

Чотири роки тому російський ВТБ банк був одним із найсильніших гравців українського ринку з великими промисловими клієнтами, а його активи перевищували 30 млрд грн.​

До війни у ВТБ в Україні було усе гаразд. Ілюстрація: Обозреватель.

Національний банк відніс українську "дочку" російського "ВТБ Банку" до категорії неплатоспроможних, передають Патріоти України.

"У зв’язку зі зниженням обсягу ліквідності АТ "ВТБ Банк" та подальшим погіршенням його фінансового стану впродовж останнього місяця Національний банк 13 листопада 2018 року відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії проблемних. Тоді ж було встановлено строк для вжиття АТ "ВТБ Банк" плану заходів з приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства", – йдеться в заяві регулятора.

Уточнюється, що до категорії неплатоспроможних банк віднесли через відсутність прийнятих і реалістичних заходів щодо поліпшення ліквідності установи. Також він не відповідав вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України.

97% вкладників АТ "ВТБ Банк" (59 108 особи) отримають вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 942,7 млн грн", – заявили в НБУ.

Більше того, віднесення "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка зазначеної фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

"На сьогодні ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування. Рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних затверджене постановою Правління Національного банку від 27 листопада 2018 року №796-рш/БТ "Про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних", - підсумували на сайті регулятора.

Як повідомляє "Економічна правда" з посиланням на слова джерела на банківському ринку, тимчасова адміністрація буде введена вранці, 28 листопада. Зазначається, що ВТБ — найбільша фінансова група РФ, яку контролює уряд Росії. В Україні свою експансію група почала у 2005 році. У 2006 році ВТБ придбав у Петра Порошенка банк "Мрія", який на той час входив до групи великих. Чотири роки тому російський ВТБ банк був одним із найсильніших гравців українського ринку з великими промисловими клієнтами, а його активи перевищували 30 млрд грн.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...