У Росії запропонували на митниці розкривати приватні посилки з-за кордону

Таким чином, запевняють у службі, можна ефективніше боротися з контрафактною продукцією.

У РФ запропонували на митниці відкривати приватні посилки з-за кордону. Ілюстрація:i-bright.livejournal.com

Асоціація компаній інтернет-торгівлі (АКІТ), що об'єднує російських рітейлерів, планує домовитися з Федеральною митною службою (ФМС) про відкриття не менше 5% посилок з-за кордону і їх перевірки на предмет контрафакту. Про це пише газета Коммерсант з посиланням на президента асоціації Олексія Федорова.

Федоров повідомив, що розмова з митницею пройде на цьому тижні. До переговорів АКІТ хоче залучити "Пошту Росії". 20 січня сторони проведуть спільну закриту логістичну конференцію.

На даний момент митники перевіряють посилки на місцях міжнародного поштового обміну за допомогою рентгенівського апарата. Як повідомили в прес-службі ФТС, якщо у співробітника виникають підозри або оперативна інформація, що в посилці знаходиться щось заборонене, він може розкрити її в присутності свідків. Нормативів щодо розкриття заради перевірки посилок не існує.

За словами Федорова, у разі наявності підробки в посилці необхідно викликати представника виробника на експертизу і, якщо буде визначена підробка, конфіскувати і знищувати товар. "Споживач не повинен бути покараний: він міг не знати, що купує підробку", - зазначив президент АКІТ і додав, що, якщо продавець не потрапляє під юрисдикцію Росії, асоціація буде звертатися в компетентні органи за місцем її знаходження та вимагати покарання згідно з місцевими і міжнародними правилами.

Прогноз щодо цін в Україні покращився, але є п'ять серйозних ризиків: У НБУ дали пояснення

субота, 27 квітень 2024, 8:49

Національний банк України (НБУ) покращив прогноз інфляції на 2024 рік з 8,6% до 8,2%. При цьому в країні зберігаються п'ять ризиків, які можуть призвести до прискорення зростання цін. І головний із них - події, безпосередньо пов'язані з повномасштабною...

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...