У випадку програшу "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі "Нафтогаз" допускає своє банкрутство - Вітренко

У той же час головний комерційний директор "Нафтогаз України" вважає, що ймовірність програшу НАК в арбітражі низька.

Юрій Вітренко вважає, що ймовірність програшу НАК "Нафтогаз" в арбітражі Стокгольма низька. Ілюстрація:Zik

Головний комерційний директор Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Юрій Вітренко допускає банкрутство компанії в разі програшу "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі. Про це він сказав під час онлайн-трансляції інтерв'ю виданню Новое время. Бизнес, інформують Патріоти України.

"Держава не несе відповідальності за зобов'язаннями "Нафтогазу" ."Нафтогаз" просто буде банкрутом. Наші активи при ліквідації "Нафтогазу" розпродаватимуться, і кредитори в межах певної черги будуть отримувати відповідні гроші", - пояснив він.

Вітренко також зазначив, що газотранспортна система і спеціальні дозволи на видобуток газу є власністю держави, тому ці активи в разі програшу в арбітражі не підуть "Газпрому".

У той же час він вважає, що ймовірність програшу НАК в арбітражі низька.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...