Україна повернула частину власності "сім’ї Януковича" - політолог

Компанія ТОВ "Голден Деррік", активами якої раніше володіли Едуард Ставицький і Микола Присяжнюк, отримала право на розробку газових родовищ в Україні.

Ілюстрація:www.gdp.in.ua

Після понад двох років судових розглядів компанія ТОВ "Голден Деррік" отримала право на розробку газових родовищ в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Кирило Сазонов, інформують Патріоти України.

Експерт нагадав, що раніше активами цієї компанії володіли колишні міністри часів президентства Віктора Януковича Едуард Ставицький і Микола Присяжнюк.

"После более двух лет судебных разбирательства компания Голден Деррик, которую связывали с бывшими министрами времен Януковича Эдуардом Ставицким и Николаем Присяжнюком, вернула себе право на разработку украинских газовых месторождений. Правда, по слухам, компанию у Ставицкого и Присяжнюка без особых изысков уже забрали товарищи из Москвы, но какая в принципе разница? Что пнем по сове, что совой об пень. Руки прочь от украинских недр и первые и вторые..." - написав Сазонов.

Як повідомлялося раніше, спірне питання виникло в березні 2014 року, коли Генпрокуратура виявила, що "Голден Деррік" не сплатив вартість геологічної інформації, чим завдав значної шкоди державі. Також з’ясувалися факти порушення чинного законодавства у сфері надрокористування.

Через це Держгеонадрf вирішила відкликати в компанії дозвіл на користування надрами на 16 ділянках, а також анулювати три спецдозволи.

У відповідь на це "Голден Деррік" подав в Окружний адмінсуд Києва позов про визнання вищезазначених наказів протиправними та вимогою їх скасування.

28 січня 2015 року Київський апеляційний адмінсуд виніс постанову на користь Держгеонадр. Тобто 19 ділянок повернули у власність держави.

"Голден Деррік" подав чергову касаційну скаргу у Вищий адмінсуд України. 8 липня 2015 року ВАСУ підтвердив правомірність припинення права підприємства на користування надрами з покладами нафти, природного і сланцевого газу.

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...